Vind hier meer informatie over taalcursus Frans van 'De Coach!' in de omgeving Son en Breugel

ALGEMEEN

FRANSE CONVERSATIE

  1. voor mensen met enige basiskennis (conversation intermédiaire)
  2. voor mensen met méér praktische ervaring (conversation avancée)

Het doel van beide cursussen is natuurlijk het zoveel mogelijk verbeteren van gesprekken, die in de Franse taal worden gevoerd. De eerstgenoemde cursus is bedoeld voor diegenen, die bijvoorbeeld op de basisschool of op het voortgezet onderwijs al kennis hebben gemaakt met de Franse taal en die zich in Frankrijk al een beetje verstaanbaar kunnen maken, met daarbij enig handen- en voetenwerk. Om aan de andere cursus deel te nemen is het wenselijk dat er al wat meer ervaring is opgedaan in het voeren van gesprekken met Franstaligen. Het is de bedoeling dat de deelnemer na de tweede cursus ook in staat is om gesprekken met meer diepgang te voeren.

OPZET VAN DE CURSUSSEN

Het is de bedoeling, dat er tijdens de cursussen alleen Frans wordt gesproken (zie de vooropleidingseis hierboven waaraan cursisten moeten voldoen).

Alle lessen zijn in principe op situaties in het "gewone" dagelijkse leven gericht, wat er op neerkomt, dat er omstandigheden aan de orde komen, die zich in Frankrijk (kunnen) voordoen. Die worden nagespeeld in rollenspellen. Denk bijvoorbeeld maar aan het luisteren naar de Franse verkeerszenders, wat te doen bij autopech (hoe maakt u de garagist duidelijk wat er aan uw voertuig schort, gesprekken met artsen ingeval van ziekte of ongeval, eten in een restaurant, informatie vragen aan voorbijgangers en nog veel meer van dit soort zaken). Dat zorgt ervoor dat u uw volgende weekendje Parijs of uw eerstvolgende vakantie in de Dordogne al meteen heel veel plezier van de cursus heeft!
Doordat er diverse lesvormen toegepast worden, zijn de cursussen niet schools, maar boeiend en afwisselend. Naast rollenspellen en voordrachten worden ook moderne media- en ICT toepassingen gebruikt. Uiteraard is er daarnaast nog geschreven materiaal beschikbaar.